top of page
Top

Illustraties

hysterisch meisje girl illustratie big creations breda grafisch ontwerp illustrator.png

Digitaal, uit de losse pols en veelal is dit werk een combinatie van beiden. Het begint met een idee waarvan het zaadje tijdens een intakegesprek vaak al wordt geplant. Een schetsfase volgt welke bij akkoord verder wordt uitgewerkt en daarna voor online en offline toepassingen kan worden gedigitaliseerd. Een aandachtig, secuur werkje. Bij een grafische illustratie wordt in strakke vormen soms al direct digitaal gewerkt.

BIG combineert creativiteit, strategie, communicatie en marketing advies, met esthetiek, oog voor detail en een sterk gevoel voor taal en compositie. Met skills op gebied van grafisch design, typografie, illustratie, (online) marketing en contentcreatie wordt aangevuld en daarmee een complete service geleverd.

Illustraties, waar dienen ze eigenlijk voor? Het woord zegt het eigenlijk zelf al. Het is een ontwerp ter illustratie, verduidelijking, als kapstok of uitroepteken voor je verhaal. Wij mensen zijn plaatjeskijkers en worden sneller getriggerd om informatieve tekst te lezen als een afbeelding of illustratie de aandacht trekt. De ontwikkeling van beeld, grafisch ontwerp en illustratie is nooit stil blijven staan. We blijven erdoor gefascineerd.

 

Ook AI zal in de toekomst voor een groot deel illustratieve gaan aanbieden. Tóch blijft het mooi om dit door menselijke ontwerpers te laten uitvoeren. Hoe goed systemen een illustratie ook kunnen creëren, de menselijke creativiteit en vermogen om tot oplossingen te komen is iets moois dat we niet verloren moeten laten gaan. 

collage illustratie big creations breda.png

Illustratie, logo, beeldmerk of web icon??

Soms past een ontwerp binnen 1 van deze omschrijvingen en in sommige gevallen kan een illustratie meerdere van deze tags raken. Als het doel van een illustratie bepaald is, kan rekening worden gehouden met het online of offline (en cross-over) gebruik.

 

Doordat vooral het online landschap waarin we ons begeven snel verandert, kan user-ability voor diverse media belangrijk zijn om mee te nemen binnen grafisch ontwerp en illustraties.  

 

Denk bijvoorbeeld aan illustratieve elementen op social media kanalen, online advertenties, web icons voor mobiele apps en responsive websites. Door hier al in het vroegste stadium van een ontwerptraject rekening mee te houden creër je mogelijkheden voor een breed gebruik van een grafisch ontwerp of (digitale) illustratie.

webdesign breda illustratie web icons ontwerp danny willemen grafisch design
web icon grafisch ontwerp illustratie big creations breda grafische vormgeving
draw first illustratie big creations grafisch ontwerp breda
bottom of page